Tall in Japan!

Thursday, March 18, 2010

Så kom t Kyoto på kveld sånn i 10 tia og vesst navne på plassen der æ tre tima før hadd bestilt mæ seng å sovva i, men itj akkurat kor det va. Men æ tenkt at æ bare spør på turistinformasjon på stasjon, men den æ fainn når æ kom va seff stengt så da va det godt æ hadd tlf og einno ber at det vist sæ at plassen va i næreheten tå der æ tenkt å bo først, men som va fullbooka og derfor ikke hadde rom for samen i herberge, og dit hadd æ jo t og me ordna mæ kart t så det va jo bra. Eller selvfølgeli rægna det kattonga (uttrykk som æ ofte bruke fritt fra Ellinor sitt repertoar.:) og æ fainn jo itj fram før etter æ hadd rengt å snakka me dæm et par gong, men æ e jo så gla i å snakk japansk på tlf så det gjekk så fint så. (Jada dæm snakke sekkert engelsk å da der men when in Rome..(iallefall når man kan snakk romersk mene æ..)

Va itj den fineste plassen æ ha bodd på men slettes ikke den verste heller, havna på rom me ca 10 andre da blant ainna ei mor og datter fra uniten. Dæm kveskra ikke akkurat da så all på romme, bortsett fra han fra Belgia som dæm snakka me og som faktisk foreslo at dæm skull utveksle tlfnummer og møtes seinar i uka i Tokyo(!), va heldige vinnera av å mått hør på dæm snakk om blant ainna den gongen faren t datra hadd gitt a en shot me tequila..GRATULERE ME DAAN! Jeje men det vart no stilt faktisk før det kom så langt at det va nødvendig med stygge blikk fra seng nr 10. Hadd sånn fin gardin rundt senga sju så rekne me at det hadd vårre superbra effekt med et bistert sameansikt som hadd titta ut, men som sagt fekk aldri prøvd det. Sjøl om det va like før natta etter og da når det kom heim to (tru dæm va fra korea) og hu eina fekk så løst på drops hu da sju, og det e jo EKSTRA godt me drops vess man smatte t man ser mainn me ljån..say no more..

Så hadd en hel dag i Kyoto og det jo langt fra nok fer det e jo masse tempel og greier å sjå på. Ettersom æ hadd vårre der en dag før lag me sjølen hadd æ allerede sett gulltemple så gjekk t turistinformasjon og fekk en drøss me brosjyra og tips, hu sa at”på en dag så rekk du itj så my da” men hu anbefalt en del plassa. Og kan meld om at tempeltitting a la Sissel nok ikke e for den trege i gruppa ;-) Dro der det e masse røde porta (inari) og t sølvtemple (som forøvri e av tre..) og et ainna tempel som e midt i byn som æ ikke huske navne på i fartn. Da va kl 3 og æ tok en pause og en kopp kaffe mens æ stolt kikka over all bildan æ hadd tatt. Uvant å værra på tur uten at nån andre e me å tar masse bilda så da må ein jo ta litt ansvar sjøl. Tru Evi villa vårre stolt iallefall med tanke på aill bildan æ tar av ting æ spise, hehe yatsuhashi som det e bilde av helt t sist her e fantastisk godt!:-)



Etter litt kartfomling så fant æ fram t en irsk pub der det nesten va bare mæ som kunde, men æ tenkt at no har æ vårre på så my sightseeing at no har æ fortjent en halvliter sapporo eller to. Ved første øyekast skull man tru at han franskmainn som jobba bak barn hadd utstråling som en gråstein på en dåli dag, men joda han kom sæ etterkvart da så vart settan der ei stund. Va nån amerikanera der også, vesstnok en fyr som jobbe i kyoto og sjølingan hans som va på besøk, fekk sett bilde tå hoinn t hu dama da som va kledd ut som pirat t halloween. Made my day fer å sei det sånn. (ja, for ironi funke på blogg sju..?)

Etter ei stund kom æ i snakk me to japanera på sia av mæ, en litt eldre kar og ei dame på min alder (ung dame med andre ord). Han fyrn hadd vesst aldri møtt nån fra Norge før og han tok mæ i hånda å takka mæ for at Norge driv me hvalfangst..(tru det va det han ment iallefall..nok engong derre me eldre folk og mumlende japansk..) og han tru vel no sekkert at aill nordmenn driv med rein. Yeah! U wish sei æ bare!:-)



Videre så tok æ toge fra Kyoto kl 13 i dag og slår i hjel tia me å skriv blogg mens vente på at nattoge t Sapporo ska gå. Vekti å itj skriv så langt også kanskje fer da kan det bli umoti å læssa jo.
JO! Kjøpt bok fer 15krona Nick Hornbys ”a long way down” , koffer æ kjøpt den? Jo fordi når æ åpna den så sto det på første sida ”the cure for unhappiness is happiness, I don’t care what anyone says” og de 200 yen æ betalt for den går t et bra formål sto det på plakatn.



ha lest den ut snart da og den e utroli arti! Anbefales! Kjøpt mæ og et par solbrilla t 20krona så e godt fornøyd me turn t Kyoto.

Dagens visdomsord kjæm fra Tom Waits og han sei at ”luck is when opportunity meets with preparation.”

0 Comments:

Post a Comment

<< Home