Tall in Japan!

Tuesday, March 16, 2010

Så mens andre blogge engang pr dag så har æ tenkt å fortsett trenden me et par gang om åre max. Og for eventuelt nye lesera så vil det foregå på trøndersk, så det bæste tipse e vel bare å forestill sæ at sei det istan.. fer e jo sånn det e eller desverre ikke for mine danske og svenske venna da men..

Så som sekkert rimeli dæm fleste ha fått me sæ så e æ i Japan igjen, men bare for 10 uka den gongen her. Driv å prøve å få skreve masteroppgave så i tillegg t innebandy me Chofu, masse go mat og drikke osv. Så gjør æ å litt feltarbeid. Altså e vel itj å overdriv vess æ sei at æ lett kan procrastiner over evne, men har iallefall fått gjort nån intervju og transkribert en del så kan iallefall klapp mæ litt på skuldra

Kom t Tokyo 21 januar og VIPS så va det plutseli mars og æ tok i bruk mitt fantastiske Japan togpass som æ kjøpt før æ kom dro og e no på en liten rundreise. Normalt e det sjeiln dyrt å ta tog, iallefall dæm raske togan, men me et sånt togpass, i mitt tilfelle gyldi 1 uke, så kan æ ta aill JR og Shinkansen togan som helst, utenom Nozomi da som e det aller raskeste toge.

Starta på torsdan og dro ne t Hiroshima der æ møtt Nao og vi fekk sett myajima (der den røde porten står uti sjøn om nån ha sett bilda?), Hiroshima castle, en fin park og fredsmusee og atom dome. Veldi fin by altså men vart litt i meste lage når vi va på musee og fekk detaljert forklaring på ka som skjedd 6 august 1945.. vart tipsa av ei venninne om å ta en sånn audi tour så gjor det, men klart itj å hør ferdi engang.. fekk det rimeli merkeli så gjekk ut uten å sjå det aller siste romme. Toppa sæ da det va utstilt hud og negla fra ein gutt som ha dødd.. Helt sykt å tenk på, men absolutt et museum som de fleste burda vært på sekkert. Tok itj nå bilda der da men tok masse på Myajima!


Vart ber stemning i gruppa da etter litt mat og kaffe da. Og på kveldn fant vi en irsk pub me go irish coffee og en bar som hete Stevie Wünderbar men en veldi arti bartender

Nao dro tbake t Sapporo i går så æ va ut en tur på egen hånd og havna igjen på den irske puben (merkeli denne hehe) og såg litt rugby og kom i snakk me et par og en fyr fra Skottland som va så ivri etter å bruk firmae han jobbe i sine pænga at han betalt bar regninga mi også.. helt greit det altsåJ

I dag, altså mandag 15. (e jo itj sekker på når æ får fepla t å faktisk publisert herre da men..) tok æ toge t Fukuoka (eller Hakata ettersom) kor æ møtt og hadd lunsj me ei fra Okinawa og en Ainu. Va veldi arti men han fyrn va 66 år og snakka brutalt stilt og mumlanes så va litt (årets underdrivelse) vanskeli å ferstå. Kan tenk mæ at det e som om at nån som akkurat ha lært sæ norsk skulla snakka me snåsakailln eller nå... men men va arti læll da. Håpe jo at æ en dag kan knekk koden å plutseli ferstå ka gamle mumlende japanera sei også!


Etter lunsj me dæm gjekk æ på museum (jepp kunstmuseum faktisk tru det eller ei..e itj æ så kulturell og da.. ) det fine me å dra på museum alein e at æ slepp å vent utanfer når æ e ferdi me den rastløse saumfaringa mi joJ så fant en kafe og skypa litt me Blaasterdalen istan før æ møtt Tomonori og spist hakata ramen! Hur godt som helst!


Etter det rakk æ akkurat å finn igjen oppbevaringsboksen me ryggsekken min i,stor stasjon sju på Hakata;-) før æ tok toge t Kyoto. Bli vel i Kyoto i to netter, så fare for at det bli litt tempeltitting i mårra da sekkert. Tenke å dra fra Kyoto t Aomori(helt nord på Honshu) på onsdan og har nattog billett fra Aomori t Sapporo sånn at æ kjæm t Sapporo ca altfor sjeiln tili på torsdagsmårran, men det jo flott fer ha tenkt å ta tog videre t Obihiro (også det på Hokkaido,den nordligste øya. For dæm som ikke klare å følg me så e det sekkert et kart over Japan på den nye iphone din!) for å sjå om det e nå liv der. Travelt? Jepp sekkert men ettersom æ LETT søv som en stein på tog så går det nok bra. (eller no ha æ vel jinxa det sånn at æ itj får sovva nå sekkert... )

Drar tbake t Tokyo den 24 me fly og da e det jo bare ei vækka igjen t æ e tbake i Køben i tre daga også tbake t Oslo lørdan etter. Trudd æ hadd tima som en liten luring me å kom heim lørdan før palmsøndan,men vart vesst påskaftan æ kom heim istan gitt.. så om det skjer nå sprell i Oslo da e æ lett å inviter!

Årets første av helt sekkert ikke så veldi mang bloggposta avsluttes herved me nån kloke ord fra vamp:

”av og te så må eg ta livet mitt med på ein aldRi så liten luftetuR”

Greit heiiiiiiiiiiiiiii

0 Comments:

Post a Comment

<< Home